Werkwijze

Ik werk met een ochtend- en middaggroep.

Ochtendgroep:

Opgehaald tussen:10:45 - 11:25
op de locatie:11:30 - 12:45
Thuis gebracht tussen:12:50 - 13:30

Middaggroep:

Opgehaald tussen:13:30 - 14:10
op de locatie:14:15 - 15:30
Thuis gebracht tussen:15:35 - 16:15

Wat erg belangrijks is om te weten is dat ik maar maximaal 7 honden per groep ophaal!

Waarom maar 7 honden?

Ik vind het belangrijk dat alle honden persoonlijke aandacht krijgen en niet al te lang in de bus zitten. De honden willen spelen, rennen en plezier maken, niet uren lang in een bus zitten.

 
 

De bus:

! de bus is voorzien van een ventilatie systeem !

De bus heeft ingebouwde kennels, zodat de honden op een veilige manier mee kunnen in de bus. Er zijn 9 ruime kennels in gebouwd, zodat de honden genoeg ruimte hebben om languit te liggen. Ik zorg dat uw hond een juist formaat kennel krijgt.

Achteraanzicht en zijaanzicht van de bus


De kennels:

Alle kennels zijn goed vast gezet, zodat de honden niet door de bus schuiven. Elke kennel heeft een eigen waterbakje en een zachte deken/ mand. Ik heb 9 kennels in de bus, maar ik neem maximaal maar 7 honden mee; er zijn dus 2 kennels extra zodat ik altijd een juist formaat kennel heb voor uw hond.


Het uitlaatveld:

Het veld is helemaal omheind en privé, dus er komen geen vreemde honden/ mensen op. Het veldje ligt tussen Beuningen en Wijchen in. Ik observeer de groep de gehele tijd, waardoor er rust blijft in de groep. Spanningen worden opgelost en zo kunnen de honden lekker doen waar ze zin in hebben.

Omheind uitlaatveldje

 

Slecht weer?

Het word niet voor niets hondenweer genoemd! Ik ben niet bang voor een regenbui en zal dan ondanks de vele regen gewoon de honden ophalen. Is de regen echt extreem dan zal ik iets korter bij het veld blijven, zodat de honden geen kou vatten. Bij extreme gladheid moet ik de wandelingen helaas wel af zeggen.

 

Uw hond wordt vies!

De honden zullen gaan rennen, graven, rollen en spelen op een gras veld. Helemaal als het wat nat is buiten worden de honden vies. Ik droog ze natuurlijk wel af voordat ik ze thuis breng, maar helemaal schoon zullen ze niet terug komen.

 

tropen rooster

Als het te warm word in de zomer, zorg ik voor extra vers water in de bus en op het veld. De honden zullen ook een stuk minder actief zijn op het veld en anders zorg ik dat ik de ‘drukkere’ honden wat af rem. De uitlaat rondes worden dan ook wat korter. Word het echt extreem warm dan helpt ook het ventilatiesysteem niet genoeg in de bus en zal ik bij alle honden langs gaan voor een privé wandeling. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Sky en Koda
Werkwijze Hondenuitlaat Doerak